Bij het EIB werken (bedrijfs-)economen, econometristen, wis- en natuurkundigen. Door toegepast economisch onderzoek beantwoorden zij economische en maatschappelijke vraagstukken gerelateerd aan de bouw en gebouwde omgeving. Dit doen we op onafhankelijke wijze en op het snijvlak van wetenschap en praktijk.

Organisatiestructuur en -cultuur

Het EIB kent een projectmatige structuur met een inhoudelijke, open en informele werksfeer. Meestal wordt samen aan projecten gewerkt in kleine teams. De projecten waar je aan werkt variëren van korte praktische onderzoeken tot diepgaande en meerjarige onderzoeken. Je kan bij de verschillende projecten ook uiteenlopende rollen en verantwoordelijkheden hebben.

Ontwikkeling en opleiding

Het EIB hecht waarde aan het stimuleren van de medewerkers om zich verder te ontwikkelen en om resultaatgericht te werken. Het EIB werkt daarom met persoonlijke ontwikkelingsplannen. Voor iedere medewerker wordt jaarlijks een uitdagend programma samengesteld en zoveel mogelijk rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren en ontwikkelingsmogelijkheden. Permanente kennis- en vaardigheidsontwikkeling vindt plaats via training en ‘learning on the job’.

Arbeidsvoorwaarden

Het EIB kent variabele werktijden en mogelijkheden om extra verlofdagen te sparen. Het EIB heeft standaard een 38-urige werkweek. Werk je 40 uur per week, dan heb je recht op minimaal 39 verlofdagen. Deze dagen zijn vrij opneembaar. Daarnaast hanteert het EIB een transparant beoordelings- en beloningsbeleid en heeft hiermee tot doel medewerkers te prikkelen en te stimuleren hun functioneren te optimaliseren.

Solliciteren

Wil je solliciteren bij het EIB? Stuur dan je sollicitatie naar eib@eib.nl. Voor inlichtingen kun je contact opnemen met Marion Kool (020-205 1602 / mkool@eib.nl)