Wij zoeken economen/onderzoekers

Wat zoeken wij?

Wij zoeken algemeen economen, zowel starters als economen met relevante werkervaring.
Je hebt interesse en/of expertise op één van de volgende terreinen:

  • Woningmarkt
  • Kosten- batenanalyse
  • Vastgoedeconomie
  • Infrastructuur
  • Arbeidseconomie

Profiel

Als onderzoeker beschik je over sterke analytische kwaliteiten en je bent prima in staat om met kwantitatieve methoden en technieken om te gaan. Je vindt het een uitdaging om te werken op het snijvlak van wetenschap en praktijk. Je bent geïnteresseerd in maatschappelijke vraagstukken en wilt resultaatgericht onderzoek doen. Je bent verantwoordelijk, flexibel en beschikt over een klant- en netwerkgerichte instelling. Je bent net afgestudeerd of hebt al relevante werkervaring.

Wat bieden wij?

Het EIB kent een projectmatige structuur, waarbij doorgaans samen aan projecten wordt gewerkt in kleine teams. De projecten waar je aan werkt variëren van korte praktische onderzoeken tot diepgaande en meerjarige onderzoeken en worden in onderling overleg bepaald. Voor iedere medewerker wordt een uitdagend programma samengesteld en zoveel mogelijk rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren en ontwikkelingsmogelijkheden. Onderzoekers kunnen bij de verschillende projecten ook uiteenlopende rollen en verantwoordelijkheden hebben.

Het EIB werkt met persoonlijke ontwikkelingsplannen voor alle medewerkers. Permanente kennis- en vaardigheidsontwikkeling vindt plaats via training en ‘learning on the job’. Wanneer je in dienst komt krijg je een eigen mentor aangewezen. Daarnaast wordt er maandelijks met jou gekeken hoe het met je gaat qua werk en ontwikkeling.

Bij het EIB kom je terecht in een uitdagende onderzoeksfunctie met doorgroeikansen. Wij bieden een inhoudelijke, open en informele werkomgeving. We kennen variabele werktijden en mogelijkheden om extra verlofdagen te sparen. Daarnaast bieden wij een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Je werkt in een prachtige omgeving in Amsterdam Zuid aan het Vondelpark.

Naast het harde werken zorgen we uiteraard voor wat ontspanning tijdens de maandelijkse borrel (bij mooi weer in de tuin), lunchen we elke dag met elkaar en gaan we er elk jaar enkele keren met elkaar op uit.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Mail dan je sollicitatie naar Marion Kool (mkool@eib.nl). Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Marion via het nummer (020)- 205 1602. Meer informatie over het EIB vind je op www.eib.nl.