Bouw in Beeld 2022-2023

Categorieën: ,

Beschrijving

‘Bouw in Beeld’ is een jaarlijkse rapportage waarin de standpunten van werkgevers, werknemers en zzp’ers met betrekking tot verschillende actuele ontwikkelingen in de bouw worden belicht. Deze standpunten zijn vergaard via jaarlijkse internetenquêtes.

Aan de internetenquêtes van 2022-2023 hebben ruim 3.500 respondenten meegewerkt.De rapportage bestaat dit jaar uit een selectie van vier onderwerpen. Dit jaar wordt er in het bijzonder aandacht besteed aan buitenlandse arbeidskrachten en samenwerking in de bouw. Hoeveel buitenlandse arbeidskrachten zijn er werkzaam in de bouw? Hoe worden deze krachten geworven? Worden er problemen ervaren in de samenwerking en zo ja welke?

Hiernaast richt de rapportage zich op drie jaarlijks terugkerende onderwerpen, waaronder de in- en uitstroom van het personeel in de bouw, doorgroei- en scholingsmogelijkheden en duurzame inzetbaarheid. Op welke manieren worden nieuwe werknemers in de sector geworven? Welke arbeidsvoorwaarden bieden bouwbedrijven? Welke doorgroeimogelijkheden zijn er in de bouw? Hoe verschillen deze mogelijkheden tussen het bouwplaats- en UTA-personeel? En wat doen bouwbedrijven om de duurzame inzetbaarheid van het personeel in de bouw te bevorderen?


Van het rapport is een
PDF beschikbaar.