Bouw in beeld 2021 – 2022

Categorieën: ,

Beschrijving

‘Bouw in beeld’ is een jaarlijkse rapportage waarin de standpunten van werkgevers, werknemers en zzp’ers met betrekking tot verschillende actuele ontwikkelingen in de bouw worden belicht. Deze standpunten zijn vergaard via jaarlijkse internetenquêtes. Aan de internetenquêtes van 2021-2022 hebben ruim 2.200 respondenten meegewerkt.

De rapportage bestaat dit jaar uit een selectie van vier onderwerpen. Dit jaar wordt er in het bijzonder aandacht besteed aan de verduurzamingsopgave en de rol van industriële woningbouw. Wat voor scholing hebben werknemers nodig om verduurzamingswerkzaamheden uit te voeren? Welke belemmeringen worden er door bedrijven ervaren bij het tempo maken van de verduurzaming van gebouwen? Op welke manier houden bedrijven zich bezig met industriële woningbouw en welke belemmeringen ervaren zij?

Hiernaast richt de rapportage zich op drie jaarlijks terugkerende onderwerpen, waaronder de in- en uitstroom van het personeel in de bouw, doorgroei- en scholingsmogelijkheden en duurzame inzetbaarheid. Op welke manieren worden nieuwe werknemers in de sector geworven? Welke arbeidsvoorwaarden bieden bouwbedrijven? Welke doorgroeimogelijkheden zijn er in de bouw? Hoe verschillen deze mogelijkheden tussen het bouwplaats- en UTA-personeel? En wat doen bouwbedrijven om de duurzame inzetbaarheid van het personeel in de bouw te bevorderen?

 

Van het rapport is een PDF beschikbaar.