Bouw in beeld 2020 – 2021

Categorieën: ,

Beschrijving

‘Bouw in beeld’ is een jaarlijkse rapportage waarin de standpunten van werkgevers, werknemers en zzp’ers met betrekking tot verschillende actuele ontwikkelingen in de bouw worden belicht. Deze standpunten zijn vergaard via (half)jaarlijkse internetenquêtes. Aan de internetenquêtes van 2020-2021 hebben ruim 2.700 respondenten meegewerkt.

De rapportage bestaat dit jaar uit een selectie van vier onderwerpen. Net zoals in de vorige publicatie wordt in deze publicatie specifiek aandacht besteed aan de gevolgen van de coronacrisis voor de bouwsector. Welke belemmeringen ervaren bouwbedrijven als gevolg van de coronacrisis? Welke gevolgen zijn er voor de opdrachten van verschillende typen opdrachtgevers? Hoeveel bedragen de extra kosten die bouwbedrijven en zzp’ers maken als gevolg van de coronacrisis?

Hiernaast richt de rapportage zich op drie jaarlijks terugkerende onderwerpen, waaronder de in- en uitstroom van het personeel in de bouw, doorgroei- en scholingsmogelijkheden en duurzame inzetbaarheid. Op welke manieren worden nieuwe werknemers in de sector geworven? Welke arbeidsvoorwaarden bieden bouwbedrijven? Welke doorgroeimogelijkheden zijn er in de bouw? Hoe verschillen deze mogelijkheden tussen het bouwplaats- en UTA-personeel? En wat doen bouwbedrijven om de duurzame inzetbaarheid van het personeel in de bouw te bevorderen?

Van het rapport is een PDF beschikbaar.