Aanbesteden: ontwikkeling naar meer kwaliteit

Het aanbesteden van projecten door de overheden vindt plaats in een veranderend veld van wet- en regelgeving, financiële mogelijkheden, beschikbare contractvormen en gevolgen voor de marktstructuur. De nieuwe Aanbestedingswet en de Proportionaliteitsgids moeten leiden tot veranderingen in het aanbestedingsgedrag van de opdrachtgevers. Met de keuze van selectie- en gunningscriteria, ook in EMVI-trajecten, willen opdrachtgevers meer grip krijgen op de kwaliteit van de aanbiedingen en de uitvoering in de praktijk verbeteren. Het EIB volgt deze ontwikkelingen en analyseert het aanbestedingsgedrag in al zijn facetten.

Openbare aanbestedingsmarkt in beeld

Het registreren en analyseren van aanbestedingsuitslagen waaraan een bedrijf deelneemt is tijdrovend werk. Dit maakt het monitoren van de eigen prestaties tot een kostbare aangelegenheid. Bovendien blijven de aanbestedingen waaraan men zelf niet meedoet buiten beeld.

De Monitor Openbare Aanbestedingen van het EIB biedt actuele en betrouwbare gegevens van de uitkomsten van openbare aanbestedingen in de bouw op basis van systematische registratie en kernachtige analyses.

Met een abonnement op de Monitor Openbare Aanbestedingen kunt u ieder kwartaal inzicht krijgen in ontwikkelingen op de openbare aanbestedingsmarkt: het werk, de deelnemers en geoffreerde prijzen. Daarnaast is er de mogelijkheid om uw prestaties te vergelijken met de concurrentie. Zo kunt u objectieve kennis gebruiken om uw inschrijvingen waar nodig beter af te stemmen op de situatie.Paul Groot
Senior Onderzoeker
020 205 1615
pgroot(Replace this parenthesis with the @ sign)eib.nl

Deel op Twitter
Deel op LinkedIn